13 09 07, Πέμπτη

Δεν παύουν να με εκπλήσσουν οι άνθρωποι, οι λεπτομέρειες με τις οποίες με κατέκλυσε ο Ιάσονας εχθές το απόγευμα ήταν άκρως σκανδαλιστικές. Προχθές το ανέβαλε το ραντεβού και στη δουλειά δεν έχει εμφανιστεί δηλώνοντας αναρρωτική άδεια, τον συνάντησα χθες το απόγευμα μετά από επιμονή δική μου και καλά έκανα γιατί χρειαζόταν να μιλήσει, πραγματικά έμοιαζε με άρρωστο. Τον είδα κομμένο και χλωμό με κόκκινα μάτια, να καπνίζει το ένα τσιγάρο πίσω από το άλλο και να γέρνει μηχανικά μπροστά σαν γέρος με μπαστούνι, αρχικά ήταν σιωπηλός και απόμακρος μα όταν ξεκίνησε τη διήγηση δεν έλεγε να σταματήσει. Εν ολίγοις τα είχαν πάνω από ένα χρόνο και εκείνη ήταν όλο υποσχέσεις, «δεν μπορεί τον άνδρα της, δεν τον αντέχει και δεν κάνουν έρωτα, είναι μισή η ζωή της χωρίς τον Ιάσονα, θα τρελαθεί αν ποτέ τον χάσει», ό,τι ξεκίνησε ως ευκαιριακό πήδημα έγινε μεγάλος έρωτας, κατά τα λεγόμενα του, βρισκόταν δύο με τρείς φορές την εβδομάδα στο διαμέρισμα του μα δεν ήταν μόνο ερωτική η σχέση τους, «καταλαβαίνονταν, επικοινωνούσαν, ήταν χαρούμενοι σαν παιδιά», είχε πιστέψει τα λόγια της και περίμενε πως θα χώριζε για να τον αποκαταστήσει, τελευταία άλλαξε η συμπεριφορά της κι εκείνος έφτασε να την παρακολουθήσει και να ανακαλύψει πως τον απατάει! Μπράβο Νίκη! Νόμιζα ότι απλώς φλέρταρε με τον Ιάσονα, δεν την είχα ικανή για τίποτε περισσότερο, νόμιζα ότι εξαντλούσε την ενέργεια της στην ανάγκη για επίδειξη και σε σαχλές κοινωνικότητες, να όμως που είχε τελευταία και δύο γκόμενους. Όταν ο Ιάσονας της έκανε σκηνή τον έδιωξε λέγοντας του πως είναι ερωτευμένη με τον άλλον. Ακόμη χειρότερα, το μεγάλο φτύσιμο και η έσχατη περιφρόνηση ήταν πως τον συμβούλεψε να βρει μια καλή κοπέλα και να τακτοποιηθεί. «Γιατί να με φλομώσει με τόσα ψέματα, γιατί; δεν την μπορώ τόση κοροϊδία και τόση υποκρισία» μου επαναλάμβανε ο Ιάσονας μα στην πραγματικότητα την εγκατάλειψη δεν αντέχει. Προσπάθησα να τον συνεφέρω αλλά τα λόγια μου τα έπαιρνε ο αέρας. Δεν είναι σε θέση ακόμη να ακούσει πως συνέβη το καλύτερο γι’ αυτόν, ότι τώρα που γλίτωσε από την μαγγανεία της μπορεί να κοιτάξει τη ζωή του. Δεν άκουγε τίποτε αλλά τουλάχιστον νομίζω πως δεν θα προβεί σε καμία βεβιασμένη ενέργεια για την οποία θα μετανιώνει μια ζωή. Θα καθίσει να θρηνήσει ήσυχα και ήρεμα, του έχει στοιχίσει πολύ μα θα του περάσει, ούτε ο πρώτος είναι ούτε ο τελευταίος, ο χρόνος με τη βοήθεια ίσως κάποιας γυναίκας θα του κλείσουν τις πληγές.
Τον πόνο πάντως τον δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι, εμείς επιφέρουμε τα δεινά και ας πάψουμε να λέμε ότι φταίνε οι άλλοι. Δεν μπορεί να μας πληγώσει ο άλλος αν δεν του το επιτρέψουμε. Πρέπει να ήταν τυφλά ερωτευμένος για να πιστέψει ότι η Νίκη, η μαθημένη στη χλιδή και στα λούσα, η οποία συνέχεια περηφανεύεται για τον ιατρό σύζυγο της, θα μπορούσε να αφήσει τον ιατρό για να ζήσει με το μισθό δημοσίου, ε δε γίνονται αυτά τα πράγματα. Ό,τι και να του έλεγε εκείνη, έπρεπε ο ίδιος να σκέφτεται πιο λογικά και να φιλτράρει τα λεγόμενα της, πάνω στο πάθος και στο σεξ και στην ηδονή λέει κανείς πολλά, το θέμα είναι τι πιστεύει ο άλλος..
Υγ1. Και ο νέος γκόμενος γιατρός είναι, το τόνισε ο Ιάσονας δεκάδες φορές για να δείξει την πουτανιά της, ότι τον πούλησε για τα λεφτά..
Υγ2. Την Κυριακή ό,τι και να ψηφίσετε, θυμηθείτε να δηλώσετε κάτι διαφορετικό στο exit poll, Παπαθεμελή κατά προτίμηση. Για να δούμε αν θα καταφέρουμε κάτι..

1 σχόλιο:

cheaptalk είπε...

Ο άντρας που ξενοπηδάει συνήθως δεν αφήνει την γυναίκα του. Η γυναίκα που ξενοπηδιέται συνήθως το κάνει (χωρίζει) μόλις βρει καλύτερο. Οι παντρεμένες είναι η καλύτερη περίπτωση γιατί το μόνο που θέλουν είναι βαριά να τις πας ξενοδοχείο (αν δεν έρχονται σπίτι σου), και όχι διακοπές ας πούμε.

Με άλλα λόγια ο φίλος σου βρήκε την ιδανικότερη περίπτωση, παντρεμένη που ούτε σκέφτονταν να του ζητήσει περισσότερα (ούτε γάμο, ούτε διακοπές, see?), και έβγαλε τα μάτια του μόνος του. Επιπλέον ήθελε να δώσει όρκους σε γυναίκα που την ήξερε μόνο σεξουαλικά (τζιζ) και που ξενοπηδιόταν καρακατατσεκαρισμένα (τζιιιιζ). Πρόκειται δηλαδή για τον ορισμό του βλάκα με περικεφαλαία και οκ θα στεναχωρεθεί, θα του περάσει, και το θετικό είναι ότι τα έμαθε όλα με τη μία (γιατί τον κόβω να έσπαγε τα μούτρα του, με τέτοια φόρα, πολύ περισσότερες φορές, σε λιγότερο ύποπτες καταστάσεις).