18 09 07, Τρίτη

Επέστρεψε ο Ιάσονας από την αναρρωτική του άδεια και δείχνει χλωμός, κομμένος και αδυνατισμένος, είναι σιωπηλός και απόμακρος και προσέχει ιδιαιτέρως να μη συναντηθεί η ματιά του με της Νίκης. Δύσκολα τα πράγματα για κείνον. Και για τη Νίκη δεν είναι ευκολότερα, όχι εξαιτίας του, άλλο είναι το πρόβλημα το δικό της, είχε ανάγκη χθες να μιλήσει και μίλησε, σε μένα, μου εξομολογήθηκε πως ο γάμος της βρίσκεται σε κρίση, ότι χρόνια τώρα ζει συμβατικά κι ότι υπάρχει περίπτωση να χωρίσει, για τον άλλον που έχει βρεθεί στο προσκήνιο δεν έβγαλε μιλιά, μονάχα για τον Ιάσονα άφησε να εννοηθεί πως είχε υπερβολικές απαιτήσεις και βλέψεις κι ότι ο καθένας είναι άξιος του μυαλού του, λίγο πολύ συμφωνώ μαζί της, όμως γνωρίζω ότι η Νίκη μπορεί να ξεγελάσει και να αποδιοργανώσει πολλά μυαλά.
Η Νίκη είναι αυτό που λέμε εντυπωσιακή γυναίκα, ψηλή λεπτή και πάντα στην τρίχα ντυμένη, της αρέσει να προκαλεί και να κερδίζει τον θαυμασμό, επιζητά την αγάπη των άλλων και σπαταλάει όλη της την ενέργεια στο πώς θα την αποκτήσει. Όταν την πρωτογνωρίζεις σου φαίνεται αξιολάτρευτη, καταδεκτική, ζεστή, σαγηνευτική, σίγουρα θα βρει κάτι θετικό για να σε κολακέψει, αν δεν βρει θα το επινοήσει, θα κάνει τα πάντα για να σε μαγνητίσει. Σε δεύτερο στάδιο, όταν θα νιώσει πως σε έχει κερδίσει, θα είναι το ίδιο ευχάριστη αλλά θα σου δίνει συνέχεια υποσχέσεις τις οποίες δεν μπορεί να τηρήσει. Θα σου λέει να κάνουμε αυτό κι εκείνο και το άλλο, και τι καλές φίλες που είμαστε και πόσο σπουδαία είσαι και να βρεθούμε οπωσδήποτε το απόγευμα αλλά επειδή τα ίδια πράγματα λέει και σε άλλους δέκα θα είναι εξαφανισμένη το απόγευμα. Πολιτικό ων τώρα που το σκέφτομαι η Νίκη. Όταν την ξέρεις και δεν την παίρνεις στα σοβαρά είναι πολύ καλή παρέα. Εγώ κάποια στιγμή ένιωσα προδομένη από τη συμπεριφορά της μα από όταν έμαθα να ακούω τα μισά από όσα λέει τα πάμε υπέροχα. Ο Ιάσονας τα πίστευε όλα και γι’ αυτό την πάτησε. Θα του περάσει.
Υγ. Το πρόβλημα μεταξύ μας το έχει η Νίκη, δεν είναι εύκολο να χωρίσει και να ξεφύγει από την κοινωνική της υπόσταση, μπορώ να φανταστώ την οικογένεια της και κάθε τυχάσπαρτο από τον περίγυρο να πέφτει πάνω της για να την αποτρέψει μέσω τύψεων και ενοχών, έχει να παλέψει με πολλούς δαίμονες αν τελικά το κάνει το μεγάλο άλμα..